Öne Çıkanlar ümmet Sadık Yalsızuçanlar MI5 ankara daki patlama yalan yazan tarih utansın

İslamda kıyafet şekli nedir müftü efendi?

Gazi Mustafa Kemal Kastamonu’da şapka kanunu hakkında halka konuşma yaparken müftüye sorar: – İslâmda kıyafet şekli nedir Müftü Efendi? – “İslâmda Paşam kıyafetin şekli yoktur. Kıyafet menfaat ve ihtiyaca tabiidir. Öyle ki eğer bir müslüman bir kafird

İslamda kıyafet şekli nedir müftü efendi?
Gazi Mustafa Kemal Kastamonu’da şapka kanunu hakkında halka konuşma yaparken müftüye sorar: – İslâmda kıyafet şekli nedir Müftü Efendi? – “İslâmda Paşam kıyafetin şekli yoktur. Kıyafet menfaat ve ihtiyaca tabiidir. Öyle ki eğer bir müslüman bir kafirden, bir mecusiden bir inek alır ve inek yeni sahibinin kıyafetini yadırgayıp sütünü keser veya azaltırsa, müslüman mecusi kıyafetine dahi girebilir.” diye cevap verir ve sınavı kazanır. (Hikmet Bil, Atatürk’ün sofrası) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.