Öne Çıkanlar ümmet ankara daki patlama yalan yazan tarih utansın ali karahasanoğlu bizim ölüm fermanımızdı!

Rusya savaşa hazırlanıyor.

rusya,suriye,türkiye,afrin,

Rusya savaşa  hazırlanıyor.
 Suriye'de Esed-Rusya-İran-PYD ittifakı, Fırat'ın batısında Mare Hattı'nı kapatarak Türkiye'yi güneyden kıskaca almak için harekete geçti. Ekim ayından bu yana Bayır Bucak'ta Türkmenlerin üzerine bomba yağdıran Rusya, PYD yönetimindeki Kürt kantonlarını birleştirmek için İran destekli Şii paralı askerleri helikopterlerle Afrin'e taşıyor. Ankara'nın defalarca 'kırmızı çizgimiz' dediği ve sığınmacılar için güvenli bölge oluşturmayı planladığı Azez-Cerablus arasındaki bölge, çok yakında, içinde Mehmetçiğin de bulunduğu kanlı bir savaşın kapısını aralayabilir. Bir süre önce Şam-Tahran-PYD eşgüdümü için Kürt kontrolündeki Kamışlı'da irtibat bürosu açan Moskova, savaş uçaklarıyla Türkmen Dağı'nda ve Halep'te imza attığı ihlalleri yeni bir safhaya taşıyacak. Rusya ve Esed'le işbirliği içinde faaliyet gösteren DAEŞ'in, ciddi bir direniş sergilemeden Suriye PKK'sına terk ettiği Tel Abyad ile Kobani eğer Afrin'le birleşirse, Türkiye'nin Suriye ile irtibatı tamamen kesilebilir.

HALEP BAĞLANTISI DA KESİLMİŞ OLACAK
İran'ın Suriye'ye taşıyıp Esed saflarında muhaliflere karşı savaştırdığı Şii milislerden bin 500'den fazlası, rejim kontrolündeki Halep-Şeyh Neccar bölgesinden Rus helikopterlerince alınıp Afrin-Kefer Cenne bölgesine naklediliyor. Alınan bilgiye göre Rus askeri uzmanlarının koordinesinde yapılan hazırlıklar son aşamaya geldi. Fırat'ın batısında Mare Hattı'nın başlangıç noktasının kuzeyindeki Azez'e saldırı hazırlığı yapan rejim, bir yandan da Afrin kantonunun güneydoğusundan Halep'e yönelerek Türkiye'nin bu kentle bağlantısını tamamen kesmeyi amaçlıyor. 2013 yılından buyana muhalifler tarafından kuşatma altında tutulan Nübbul ve Zehra kasabalarına saldırı hazırlığındaki Şii paralı askerler, bu bölgeye 30 kilometre uzaklıktaki Başköy-Mellah ve Sifet hattında yığınak yapıyor.

HAVA DESTEĞİNİ YİNE RUSYA YAPTI

Afrin'e yönelik 20 gündür silah ve cephane sevkiyatını sürdüren Rusya, Baas saflarında savaşan Şii milislerin Afrin'e sevkedilmesinde de aktif görev alıyor. Şii destekli rejim güçleri ve PKK'nın Suriye kolu PYD'liler tarafından başlatılacak saldırılara Rusya hava desteği sağlayacak. Bu arada Öncüpınar-Halep hattını kapatmaya yönelik saldırı hazırlıkları muhaliflerde de hareketliliğe neden oldu. Biyenun, Meskene, Hardedneyn mevzilerini takviye ederek olası saldırılara karşı önlem alan Fetih Ordusu'na bağlı muhalif gruplar, aynı bölgeye yaklaşık 15 kilometre mesafedeki DAEŞ'e karşı da zorlu bir savaş veriyor.

İTTİFAKIN RESMİ
2013 yılından bu yana Halep'in doğu cephelerinden Sifira'da ve Haseke bölgesinde Esed rejimi ile birlikte hareket eden PYD-YPG yönetimi, tüm işbirliği iddialarını yalanlamayı tercih ediyordu. Afrin'e yapılan Rus destekli hava indirme operasyonu aynı zamanda Esed-PYD işbirliğinin tescili niteliği taşıyor. 5 yıllık savaş sürecinde PYD kontrolündeki hiçbir noktanın ne Rusya'nın ne İran'ın ne de Esed'in hava ve kara unsurları tarafından vurulmayışı da bu ittifakın diğer kanıtları durumunda.

ESED'DEN YPG'YE MÜHİMMAT
Esed, YPG ve Rus güçlerinin Cerablus'a yönelik yapacağı askeri harekatın ilk adımı dün atıldı. Rasulayn kentinden yola çıkan silah ve mühimmat konvoyu PYD'nin elinde bulunan Tel Abyad şehrine dün ulaştı. Burada, konvoydaki araçlara PKK'nın ülkedeki askeri yapılanması olan YPG güçlerinin öncülüğüyle kurulan Demokratik Suriye Güçleri isimli askeri koalisyonun ve PKK-YPG bayrak ve flamaları asılarak Cerablus yönüne doğru harekete geçti. Yaklaşık 100 araçtan oluşan konvoydaki TIR'larda, uçaksavar, doçka, tank ve zırhlı personel taşıyıcıların yüklü olduğu öğrenildi. Harekata YPG militanlarıyla birlikte rejim ordusuna bağlı askerlerin de katıldığı bildiriliyor.



SALDIRILAR DAEŞ'E YER AÇMAK İÇİN
Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği yazılı bir açıklama yaparak Suriye içinde ve dışında yaşayan Arap ve Türkmenler olarak Rusya'nın sivil halka yönelik saldırılarını kınayarak, buna son verilmesini istedi.

YAPIYI DEĞİŞTİRECEKLER
Terörü temizlemek bahanesiyle Suriye'ye giren Rusya'nın sivil insanları hedef aldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Rusya bu saldırıları yaparken savaş suçu sayılan yasak silahlar kullanıyor. Rusya bu bombalarla özellikle Halep kentinin kuzey ve güney kırsalı ile İdlip ve Hama'nın kırsal kentlerindeki ÖSO karargahlarını bombalayarak DAEŞ'e yer açmayı amaçlıyor. Ayrıca Rusya, Halep ve Lazkiye kırsalındaki Türkmenleri bombalayarak bu bölgenin demografik yapısını değiştirerek bu bölgelerde PKK'nın destekçileri olan kantonları birleştirip PKK devleti kurmak istiyorlar."

TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ
Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği olarak 5 yıldır Suriye halkına destek veren ve evini açan Türkiye ve Türk halkına teşekkür edilen açıklamada, "Türkiye devletinin ve Türk halkının Rusya'nın kışkırtıcı tehditlerine karşı yanında olduğumuzu bildirmekten onur ve gurur duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.